ONZE ERVARING MET CAPE TRIB BEACH HOUSE

Over het algemeen gaat het schrijven van een intro over een accommodatie me vlot af. Maar wat schrijf je over de mooiste en meest bijzondere accommodatie die je ooit bezocht hebt? Dat blijkt nog best lastig. Het Cape Trib Beach house was werkelijk fantastisch. Paradijselijk en mysterieus.

Als liefhebber van reizen zien we ze regelmatig voorbijkomen; betoverende plaatjes van de meest schitterende en idyllische accommodaties met vrij uitzicht en direct aan het strand. Soms zijn de accommodaties heel goed gefotografeerd en blijkt het in werkelijkheid naast een grote shopping mall te liggen. En niet zelden zijn deze schitterende accommodaties onbetaalbaar.

Het Cape Trib Beach House was alles behalve dat. Het resort is gelegen in het regenwoud aan de oostkust van Australië. Veel privé huisjes zijn direct aan het strand gelegen. Een unieke locatie!

Het resort ligt bijna 3 uur rijden boven Cairns. De stad Cairns is één van de grotere steden in het noordoosten van Australië en heeft uitstekende vliegverbindingen met Sydney, Melbourne of het afgelegen Alice Springs middenin Australië. Door de beperkte afstand tussen Cairns en het Cape Trib Beach House is het resort uitstekend bereikbaar.

CAPE TRIB BEACH HOUSE BOEKEN?

KORTE REVIEW CAPE TRIB BEACH HOUSE

Het Cape Trib Beach House is een betoverende ervaring. Voor iedereen die de oostkust van Australië bezoekt; bezoek deze magische plek.  Je bevindt je midden het regenwoud, en dat voel en hoor je dag en nacht. De natuur is schitterend, evenals het kleine huisje op palen op enkele meters vanaf het strand. Op de website van het resort staat een treffende beschrijving: Disconnect from the world and reconnect with your family, friends and your soul at Cape Trib Beach House.

REIS VAN CAIRNS NAAR CAPE TRIB BEACH HOUSE

In de ochtend vertrokken we vanuit Cairns naar het noorden van Oost Australië. Naar Cape Tribulation, een plek waar het regenwoud naadloos overgaat in het strand. Een reis van slechts 144 kilometer waar je bijna 3 uur over doet. En dan neem ik de stops tijdens de reis gemakshalve niet mee.

Onderweg kwamen we langs het schitterende dorpje Port Douglas. We hebben een stop gemaakt in het centrum en bij het kleine kerkje “St Mary’s by the Sea”. Een kleine witte houten chapel gelegen aan de zee omgeven door palmbomen. Veel idyllischer dan dit wordt het niet.

Vanuit Port Douglas reden we richting de Daintree river. Een uitgestrekte rivier die uitmond in de zee. Je kunt de rivier oversteken met een pond. Na de rivier overgestoken te hebben kom je in het echte regenwoud. Na de oversteek is er geen aansluiting meer op het elektriciteitsnet en zijn bewoners en toeristen aangewezen op aggregaten.

Daintree River

Daintree River

De middag vorderde en het begon schemerig te worden. De weg naar het Cape Trib Beach House werd steeds meer onbegaan en de schemering maakte van het regenwoud een mysterieuze plek. Je passeert kleine bruggetjes en beekjes. Je realiseert je dat de beekjes vol zitten met slangen, giftige kikkers en krokodillen. De weg wordt smaller en het laatste stukje rij je over een onverharde weg. Vanaf dat punt geeft de navigatie het op.

We hebben elkaar vaak aangekeken: zitten we goed? zou hier dan werkelijk nog een ‘hotel’ zitten? we kunnen hier midden in het regenwoud toch niet overmachten in onze mini-camper?

Niet veel later doemde daar het Cape Trib Beach House op. Eindelijk, en opgelucht.

Reis naar Cape Trip Beach House

CAPE TRIB BEACH HOUSE: SURREALISTISCHE LOCATIE

Na ingecheckt te hebben in het kleine huisje dat dienst doet als lobby lopen we met onze tassen naar ons huisje. Een eind lopen, ons huisje is gelegen aan het strand. Onderweg komen we langs het zwembad. Een klein bad gelegen op vlonders met een groot schaduwdook boven het bijgelegen terras.

De muziek en het gelach van de gasten gaven een surrealistisch gevoel. Hier, middenin het regenwoud, tussen alle bomen en broeiende warmte, is leven en heerst gezelligheid.

’s Nachts kun je de Casuarius tegenkomen over de paadjes van het resort, een grote vleugelloze vogel die tot wel 1 meter 70 groot kan worden. De Casuarius kan agressief uit de hoek komen, aldus de man die ons begeleidt naar het huisje. We skippen de nachtelijke wandeling uit ons programma.

Reis van Cairns naar Cape Trib Beach House:

HUISJE CAPE TRIB BEACH HOUSE: ST CRISBIN CABIN

In tegenstelling tot wat je wellicht zou verwachten is het Cape Trib Beach House geen luxe resort. Het resort heeft 3 sterren en wordt veel bezocht door backpackers die in één van de slaapzalen overnachten voor 20 a 30 euro per nacht.

Ook zijn er volop prive-accomodaties beschikbaar. Wij hadden de St Crisbin Cabin geboekt voor 180 dollar per nacht, ongeveer 153 euro. Een huisje met eigen toilet en douche op 20 meter afstand vanaf het strand. Een strand dat in Lonely Planet’s top 100 stranden ter wereld is opgenomen.

Het huisje staat op palen en de ondergrond in verwilderd. De isolatie van het huisje is niet fantastisch, en dat past helemaal in de setting van het resort. Je voelt en hoort aan alles dat je hier middenin het regenwoud zit.

EERSTE NACHT IN CAPE TRIB BEACH HOUSE

De eerste nacht was onrustig. En niet alleen vanwege alle geluiden van boven en onder je. De volgende dag zouden we hier samen, in bijzijn van een fotograaf, gaan trouwen. Puur voor onszelf. Geen officiële gelegenheid, getrouwd waren we volgens de wet al, op een woensdagochtend in het gemeentehuis. Maar een moment samen op deze bijzondere locatie met geloften en een fotograaf. Het strand en aangrenzende regenwoud bood tal van mooie plekken om prachtige foto’s te maken.

STRUINEN OP GOOGLE MAPS

Hoe vind je een bijzondere accommodatie aan het strand in een regenwoud? Meestal door uren te struinen op hotel-websites en blogs. Wij hebben het deze keer iets anders aangepakt. We hebben Google Maps geopend en zijn de complete kust bij langs gelopen. Zo zijn we uiteindelijk uitgekomen  in het Cape Trib Beach House.

We hopen ooit nog eens terug te keren naar de prachtige natuurschoon. Een plek dat gelegen is tussen twee plekken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, het Great Barrier Reaf en de Daintree Rainforest.

Weten wat je allemaal kunt doen in Cape Trbulation? Hier vind je een mooie lijst met activiteiten: 
https://www.backpackblog.nl/cape-tribulation

CAPE TRIB BEACH HOUSE BOEKEN?

praktische informatie

  • Adres: 7 Rykers Road, 4873 Cape Tribulation, Australië
  • Aantal sterren: 3
  • Afstand vanaf Cairns: 14 km, 2 uur 46 min
  • Cijfer Booking.com: 8.0
  • Check-in: tussen 14:00u en 17:00u
  • Check-out: tussen 07:00u en 10:00u
Pieter

Mijn naam is Pieter en ik ben 32 jaar. Ik vind het geweldig om avonturen te beleven samen met Janneke en onze kinderen Julia en Ruben. Op deze websites komen een aantal van onze hobby´s samen: reizen, fotograferen, schrijven en websites maken.