ONZE ERVARING MET DISNEY’S NEWPORT BAY CLUB

We zijn in november 2017 naar Disneyland vertrokken, samen met onze lieve kindjes Julia en Ruben. Met je kinderen naar Disneyland, een droom. En we zijn vast niet de enige 😉.

Onze kinderen zijn nog erg jong en zullen zich later vast niks meer herinneren aan deze trip. Was het niet zonde om nu te gaan? We hebben het regelmatig gehoord in onze omgeving. We genieten vooral in het hier en nu, van de geweldige ervaring, het samenzijn en het plezier. Genoeg redenen om op avontuur te gaan met z’n vieren!

NEWPORT BAY CLUB BOEKEN?

KORTE REVIEW NEWPORT BAY CLUB

Disney’s Newport Bay Club is een mooi 4-sterren hotel met gratis parkeergelegenheid voor het hotel. Disney’s New Bay Club ligt op loopafstand van Disneyland, +/- 15 minuten. Hoewel je je realiseert dat je niet de enige gast bent (het hotel is met ruim 1.000 kamers het grootste Disney hotel), hebben we hier geen moment hinder van gehad. Het ontbijt is uitstekend en het personeel erg vriendelijk. Dit hotel is financieel erg aantrekkelijk voor mensen die ook het Disneyland of het New York hotel overwegen, maar het niet erg vinden om een eindje te lopen naar het park. We kunnen dit hotel van harte aanbevelen!

DISNEYLAND BOEKEN: HEEL VEEL KEUZE

Zoals bij elke trip kost de voorbereiding veel tijd. Er is een overvloed in keuzes. Alle accommodaties hebben hun voors- en tegens, en ook qua kosten zijn de verschillen enorm.

We houden van een comfort en gemak maar kijken altijd kritisch naar de kosten. Je kunt je euro’s immers maar één keer uitgeven 😉, en bovendien is het vaak de ervaring die een reis bijzonder maakt en niet omvang van het buffet.

Een ander groot voordeel is dat Disney’s Newport Bay Club over een zwembad beschikt (met pierenbadje voor onze man van 1). En laten onze kinderen dat nou net fantastisch vinden. Vier dagen fulltime Displayland is voor onze ukkies behoorlijk intensief. Voor de afwisseling is een rustig middagje in het zwembad zo gek nog niet.

Uiteindelijk hebben we gekozen voor Disney’s Newport Bay Club. Om meerdere redenen; het hotel ziet er op het oog netjes uit en het hotel heeft 4-sterren met prima beoordelingen. Daar kun je geen buil aan vallen. 

Omdat onze zoon van 1 jaar nog een middagslaapje doet, was de loopafstand van het hotel naar het Disney park ook één van de redenen om voor dit hotel te kiezen. En los van dat: de hele midweek de auto laten staan, dat is zo gek nog niet. Lekker met de kleintjes wandelend naar het park. Dat zagen we wel zitten.

De wandeling van Disney’s Newport Bay Club naar Disneyland is allerminst een straf. Je loopt langs het uitgestrekte meer voor het hotel, een heerlijke opwarmer op weg naar het park.

ALTERNATIEF DISNEY’S NEWPORT BAY CLUB

Een alternatief voor Disney’s Newport Bay Club is het Disneyland hotel en het New York Hotel. Deze hotels liggen daadwerkelijk op het park, qua locatie dus nog gunstiger. Voor een midweek zouden we minimaal 500 euro extra betalen, een behoorlijk groot verschil en we vinden 15 minuutjes lopen geen probleem.

Wandeling Disney’s Newport Bay Club naar de entree van Disneyland:

ALTERNATIEF DISNEY’S NEWPORT BAY CLUB

Een alternatief voor Disney’s Newport Bay Club is het Disneyland hotel en het New York Hotel. Deze hotels liggen daadwerkelijk op het park, qua locatie dus nog gunstiger. Voor een midweek zouden we minimaal 500 euro extra betalen, een behoorlijk groot verschil en we vinden 15 minuutjes lopen geen probleem.

KAMERS DISNEY’S NEWPORT BAY CLUB

Disney’s Newport Bay Club is met ruim 1.000 kamers het grootste hotel van Disneyland (bron: Disney ©). En dat merk je. Meerdere verdiepingen en vooral ellenlange gangen. Iets vergeten mee te nemen? Even iets ophalen uit je kamer is er met een beetje pech niet bij. Zo ook onze kamer, achterin weggestopt in de rechtervleugel van het hotel. Vervelend vonden we het overigens zeker niet, de oneindige en sfeervolle gangen geven ook het gevoel dat je in een bijzonder Disney hotel overnacht.

We hebben de standaard kamer geboekt met twee 2-persoonsbedden. Een fijne kamer, onze dochter voelde zich een ware prinses in het 2-persoonsbed en onze kleine man sliep in een meegenomen campingbedje. We hebben 5 nachten met z’n vieren op één kamer geslapen. De eerste nacht was wennen, ook omdat ons zoontje ’s nachts nog de fles kreeg. De nachten daarop hebben we heerlijk geslapen. Doordat je kinderen vroeg slapen lig je er zelf ook lekker op tijd in.

ONTBIJT EN RESTAURANT DISNEY’S NEWPORT BAY CLUB

Het ontbijt en avondeten was inbegrepen, beiden in de vorm van een lopend buffet. En dat is zo gek nog niet; in Disneyland zelf is het zoeken naar gezonde opties. En daarnaast is het, vooral met twee kleine kinderen, fijn om gelijk aan te kunnen schuiven, zowel ’s ochtends als ’s avonds. (kanttekening tijdstippen, avond eten pas na 18u en ontbijt pas om 8u Checken!)

CONCLUSIE DISNEY’S NEWPORT BAY CLUB

Het hotel heeft ons positief verrast: gratis parkeren, nette kamers en op loopafstand van het park. Het hotel ademt Disney en er lopen op gezette tijden Disneyfiguren rond. We hebben enorm genoten van ons verblijf!

NEWPORT BAY CLUB BOEKEN?

praktische informatie

  • Adres: Avenue Robert Schuman, 77700 Chessy
  • Aantal sterren: 4
  • Aantal kamers: >1.000
  • Afstand entree park: 13 minuten lopen
  • Cijfer Booking.com: 7,9
  • Check-in: vanaf 15:00 uur
  • Check-out: tot 11:00 uur
Pieter

Mijn naam is Pieter en ik ben 32 jaar. Ik vind het geweldig om avonturen te beleven samen met Janneke en onze kinderen Julia en Ruben. Op deze websites komen een aantal van onze hobby´s samen: reizen, fotograferen, schrijven en websites maken.