ONZE ERVARING MET Morena Resort Curaçao 

Met onze kinderen naar Curaçao, het liefst in de grijze maanden na kerst. Dat stond hoog op ons verlanglijstje! In februari 2018 bezochten we het Morena Resort op Curaçao, samen met onze kinderen Julia (toen 3 jaar) en Ruben (1 jaar).

Zodra je met kinderen gaat reizen krijg je best specifieke wensen als het gaat om een hotel of appartement. Tenminste, dat is wel onze ervaring. We zochten dus een kindvriendelijk hotel op Curaçao. Het liefst met meerdere slaapkamers, airco, een gelegenheid om te koken, een vaatwasser en zowel binnen als buiten ruimte waar je kinderen lekker kunnen spelen.

Morena Resort op Curaçao heeft dit allemaal. Het is de beste accommodatie die we tot nu toe bezochten sinds we met onze kinderen reizen. Een vakantie in het Morena Resort is maximaal genieten van de tijd met je gezin in het heerlijke klimaat van de Cariben!

MORENA RESORT BOEKEN?

Wij hebben onze vakantie naar het Morena Resort op Curaçao geboekt bij TUI. We vlogen met de nieuwe Airbus Dreamliner van TUI, een nieuw ruim en heel stil vliegtuig.

KORTE REVIEW MORENA RESORT

Ons verblijf op Curaçao was fantastisch. Genieten op de grote porch van ons appartement, zwemmen in één van de twee zwembaden (incl. peuterbadje) en ontbijten in de buitenlucht tussen de palmbomen in het met riet bedekte restaurantje. 

Het Morena Resort vlakbij Jan Thiel baai is een heerlijk kleinschalig resort met luxe en ruime appartementen. Ruim opgezet, veel groen, moderne en hele ruime huisjes (appartementen) en op 10 minuten lopen vanaf het strand. Binnen 8 minuten ben je bij de supermarkt (Albert Heijn) en het busstation is gelegen bij de ingang van het hotel. Ook kun je er uiteraard voor kiezen om een auto te huren; Morena Resort heeft zelf enkele auto’s ter beschikking. 

Ruime appartementen CURAÇAO

We houden van comfort, voorzieningen voor de kinderen (zoals een zwembad) en dat het liefst in de natuur op een idyllische plek. De combinatie van dit alles blijkt in de praktijk nog best lastig te vinden. Als gezin kom je in je zoektocht toch vaak uit bij een grootschalig hotelcomplex vol animatie en waterparken. Veel gemak maar weinig idyllisch. Het Morena Resort komt er voor ons heel dicht bij in de buurt van onze perfecte accommodatie. Een complete opsomming van alle voordelen waar we erg van genoten hebben:
 • Het is een relatief kleinschalig park met veel groen en hoogteverschillen. De appartementen (huisjes) zijn ruim en speels opgezet.
 • Onze huisje had 2 ruime slaapkamers met heerlijke bedden.
 • Het appartement vlakbij Jan Thiel Baai had een grote overdekte veranda (porch) van circa 8 bij 10 meter. Echt ingericht op buiten leven. Op de porch was zowel een ruime eettafel als een loungeset te vinden, en dan nog was er volop ruimte voor de kinderen om te spelen, het parkeren van de buggy en een wasrekje.
 • Ons appartement was voorzien van een keuken met vaatwasser en een ruime kluis voor onze laptops en camera.

Hotel CURAÇAO Jan Thiel Baai 

Het Morena Resort is gelegen op zo’n 10 minuten lopen vanaf het strand van Jan Thiel. In de brandende zon is dit een stevige wandeling, vooral omdat de weg oploopt (van het strand naar het resort). Wij vonden de afstand goed te doen, maar is een verblijf aan het strand echt een must, dan is het Morena Resort helaas niet de beste optie.

Verblijf je met kinderen in het Morena Resort? Vlakbij de receptie staan een groot aantal mooie bolderkarren die je gratis mag gebruiken om mee te nemen naar de supermarkt of het strand. Voor onze oudste dochter Julia van 3 was de wandeling naar het strand echt te lang, de bolderkar was erg fijn!

Ontbijt Morena Resort

Elke ochtend was het weer een feestje: het ontbijt vlakbij de receptie. Stel je bij het restaurant geen grote eetzaal voor, maar een kleine eetgelegenheid onder een grote rieten dak zonder ramen en deuren. Het is echt genieten om in de buitenlucht te ontbijten, en toch droog te zitten voor het geval er een tropische bui voorbijkomt.

Het eten staat in een lopend buffet uitgeserveerd in een afgesloten ruimte in verband met de temperatuur buiten en alle vogels. Het ontbijt is relatief eenvoudig, maar eigenlijk vind je er alles voor een heerlijke start van je vakantiedag: afbakbroodjes, fruit, zalm, eieren, koffie, jus d’orange en beleg als ham een kaas. Liever een gebakken eitje? Dan bereiden ze graag voor je.

Aan het ontbijt is goed te merken dat Morena Resort geen grootschalige vakantieresort is. Het ontbijt is kleinschalig en de koffiekan (en meer) is regelmatig leeg. We vonden het niet erg; de vakantiesfeer zat er goed in en op deze plek buiten kunnen ontbijten was puur genieten. Het personeel was vriendelijk, maar de snelheid en service die we in Nederland gewend zijn hoef je hier niet te verwachten. Alles gaat iets langzamer op Curaçao en het bespaart je frustratie om daar lekker in mee te gaan.

Reis van het vliegveld van Curaçao naar het Morena Resort:

Supermarkt vlakbij Morena Resort

Op de route van het Morena Resort naar Jan Thiel baai ligt een supermarkt, de Albert Heijn van den Tweel. De supermarkt voelt oer-Hollands aan; daar moet je van houden wanneer je 10 uur hebt gevlogen om Nederland te ontvluchten 😉

Voor ons was de supermarkt een uitkomst. Met kinderen van 1 en 3 jaar ga niet elke dag uit eten. Even een bekende maaltijd voor onze kinderen, wat versnaperingen voor als ze op bed liggen of een nieuwe babyfles en babyvoeding halen. Een uitkomst! De supermarkt is overigens behoorlijk prijzig, er zijn zeker goedkopere supermarkten te vinden op het eiland.

Auto huren bij Morena Resort

Het Morena Resort heeft eigen auto’s beschikbaar die je kunt huren. De nette Kia Picanto is ons heel goed bevallen. Goed om rekening mee te houden; je rijdt in een automaat. Je kunt je huurauto eenvoudig reserveren bij de receptie. Wij hebben voor 3 dagen een auto gehuurd inclusief kinderstoeltjes. We hebben ervan genoten om enkele dagen het eiland en Willemstad te verkennen!

PIZZA AFHALEN OP HET MORENA RESORT

De dag na onze vlucht hebben we het onszelf makkelijk gemaakt. Op aanraden van vrienden hebben we pizza gehaald in het restaurant bij het zwembad (het hoogst gelegen zwembad). En deze tip geven wij graag door! Heerlijke pizza op je eigen porch in de avondzon. 

Naast het afhalen van pizza hebben we nog twee keer geluncht in het restaurant bij de receptie. Ook dat is zeker een aanrader. Verder waren we vooral vaak te vinden op het strand van Jan Thiel, en er gaat toch niks boven een diner met de voetjes in het zand en uitzicht op zee.

MORENA RESORT BOEKEN?

Wij hebben onze vakantie naar het Morena Resort op Curaçao geboekt bij TUI. We vlogen met de nieuwe Airbus Dreamliner van TUI, een nieuw ruim en heel stil vliegtuig.

praktische informatie

 • Adres: Jan Thiel Kavel -F1, Jan Thiel, Willemstad, Curaçao
 • Aantal sterren: 4
 • Afstand strand: 600 meter, 10 minuten lopen
 • Afstand vliegveld: 18,5 km / 30 minuten
 • Aantal kamers / appartementen: 99
 • Cijfer TUI: 8.9
 • Check-in: vanaf 16:00 uur
 • Check-out: tot 12:00 uur
Pieter

Mijn naam is Pieter en ik ben 32 jaar. Ik vind het geweldig om avonturen te beleven samen met Janneke en onze kinderen Julia en Ruben. Op deze websites komen een aantal van onze hobby´s samen: reizen, fotograferen, schrijven en websites maken.