BED AND BREAKFAST SAN FRANCISCO ERVARING

Onze reis door West Amerika begon in het schitterende San Francisco. Opvallend aan deze stad is de ontspannen sfeer. De mensen zijn aardig, geïnteresseerd en behulpzaam. Dat is een opvallend verschil ten opzichte van bijvoorbeeld New York, waar we meer drukte en gehaast hebben ervaren.

Zoek je een kleinschalige en idyllische B&B in San Francisco? Dan is My Rosegarden Guest Rooms een absolute aanrader. De Bed and Breakfast is gelegen aan de rand van het Presidio Park in de rustige woonwijk Lake Street. Een hele rustige typisch Amerikaanse woonwijk met prachtige huizen en brede straten.

De Bed and Breakfast is gelegen op loopafstand van Baker Beach, op fietsafstand van de Golden Gate Bridge en op 10 minuten rijden (met Uber) van Downtown San Francisco. De wijk heeft een aantal voorzieningen; een supermarkt en een aantal restaurantjes. Voor ons was het de ideale uitvalsbasis is San Francisco!

MY ROSEGARDEN GUEST ROOMS BOEKEN?

KORTE REVIEW MY ROSEGARDEN GUEST ROOMS

Zoek je een leuke, comfortabele Bed and Breakfast in San Francisco? En vind je het leuk om in een typische Amerikaanse wijk te verblijven in plaats van hartje centrum? Dan is My Rosegarden Guest Room een absolute aanrader! Comfortabele kamers, vriendelijke en behulpzame eigenaren en een werkelijk heerlijk ontbijt maken je bezoek aan San Francisco onvergetelijk!

KLEINSCHALIG & HEERLIJK ONTBIJT

De eigenaresse Kathleen en haar man zijn de eigenaren van de B&B. Kathleen maakte elke ochtend een heerlijk ontbijt klaar. Elke ochtend iets anders, vaak zelfgemaakt en vers gebakken. We keken elke ochtend uit naar het ontbijt, een goede en heerlijke start van een nieuwe dag.

In totaal zijn er 4 kamers in de bed and breakfast. Zijn er meer gasten? Dan kun je maar zo met z’n allen aan de grote eettafel belanden voor het ontbijt. Zo hebben we onder anderen een professionele Golfster ontmoet die voor een groot toernooi in San Francisco was.
Baker Beach San Francisco

TE DOEN IN SAN FRANCISCO:


1. BAKER BEACH
De eerste dag in San Francisco hebben we gewandeld naar Baker Beach. Een prachtige wandeling door de mooie, groene en vredige wijk van San Francisco met prachtige grote Amerikaanse huizen.

Aangekomen op Baker Beach heb je een werkelijk fantastisch uitzicht op de Golden Gate Bridge. Het strand was behoorlijk uitgestorven, iets wat je niet verwacht op zo’n prachtige plek. Dat zal ook komen door de tijd van het jaar (eind mei) waarin we hier waren. We hebben de hele ochtend doorgebracht op het strand en de kinderen genoten enorm van het strand en de spanning van de wilde zee.

2. FIETSEN OVER DE GOLDEN GATE BRIDGE

De tweede dag hebben we fietsen gehuurd vlakbij Golden Gate Park. Vanuit het park fiets je richting het Presidio park, waarna je zo de Golden Gate Bridge op fietst. We zijn vervolgens doorgefietst naar Sausalito, een schilderachtig dorpje waar volgens de inwoners altijd de zon schijnt. En dat laatste hebben we de tweede keer dat we het dorpje bezochten mogen ervaren; in San Francisco en op de brug was het bewolkt en mistig, in Sausalito scheen de zon volop

Onze route van Golden Gate Park over de Golden Gate Bridge naar Sausalito:

3. FISHERMAN’S WHARF
Op de derde en laatste dag hebben we een wandeling (begeleide tour) door China Town gemaakt, welke eindigde bij de Fishersman’s Wharf. Met alle zeehonden en attracties een leuke plek voor kinderen om een paar uurtjes te vertoeven!

MY ROSEGARDEN GUEST ROOMS BOEKEN?

VERVOER IN SAN FRANCISCO

San Francisco is een enorm uitgestrekte stad. We hebben even overwogen om van My Rosegarden Guest Rooms naar het centrum te wandelen, maar dat bleek met een afstand van ruim 6 kilometer wat enthousiast. Zeker met een kleuter van 4 jaar en een peuter van 2. We hebben de Uber taxi genomen.

En dat is direct een tip voor het vervoer in San Francisco: er rijden volop Ubers rond, 24 uur per dag. We hebben nooit langer dan 5 minuten hoeven wachten op een taxi. Een rit naar het centrum kostte ons zo’n 18 dollar exclusief fooi.
Ook op de route van de B&B naar het vliegveld hebben we een Uber gepakt. Deze rit, in een iets grotere en luxere Uber X, kostte ons 56 dollar. Ter vergelijking: op de heenreis (van het vliegveld naar de B&B) hebben we nog 80 dollar betaald voor een ‘normale’ taxi.

In San Francisco hebben we voor het eerst met Uber gereisd. We stonden versteld van het gemak; je hebt geen cash geld nodig (ook niet voor een fooi), de taxi weet je te vinden op basis van je geografische locatie en je voert je bestemming in op de app. Een ronduit geweldige ervaring!

praktische informatie

  • Adres: 75 20th Ave, San Francisco, CA 94121, Verenigde Staten
  • Aantal kamers in de B&B: 4
  • Afstand vanaf de luchthaven: 26 km (0,5 uur rijden)
  • Cijfer Booking.com: 8.6
  • Check-in: tussen 15:00u en 18:00u
  • Check-out: tussen 11:30u en 12:00u
Pieter

Mijn naam is Pieter en ik ben 32 jaar. Ik vind het geweldig om avonturen te beleven samen met Janneke en onze kinderen Julia en Ruben. Op deze websites komen een aantal van onze hobby´s samen: reizen, fotograferen, schrijven en websites maken.